Kanal D ve Show TV için düzeltme

Kanal D ve Show TV için düzeltme

THY’nin geçirmiş olduğu elim kazadan sonra çeşitli kanallar görüş almak için beni aramıştır. Her şeyden önce, kanallarda yaptığım konuşmada da vurguladığım üzere, kaza hakkında kesin bir açıklama yapılmadan bizim kazanın nedeni hakkında bir şey söyleme hakkımız ve yetkimiz yoktur; ancak kazanın “neden” değil, “nasıl” gerçekleştiği üzerine, görgü tanıklarının söylediklerinden ve uçağın düşüş konumu ve şeklinden elde ettiğimiz gözlemlerle yorum yapabiliriz. Nitekim ben de öyle yaptım.

Ancak kanallarda gerçekleşen yayınlarda gerçekleştirilen bazı hataları düzeltmek durumundayım:

Show TV adımı “Tevfik Uyal” olarak yazmıştır. Aslını biliyorsunuz.

Kanal D ise ünvanıma “Uçuş Mühendisi” demiştir. Ancak benim ünvanım “Uçak Mühendisi”dir. Uçuş mühendisi anlamına gelen “Flight Engineer” ile benim mesleğim olan “Aeronautical Engineer” farklı anlamlara ve görevlere karşılık gelmektedir.

Esenlikler.

Tevfik Uyar

Bilim(+kurgu) Yazarı & Bilimsel Şüpheci, PhD. & Uçak Müh. Açık Bilim'in kurucularından, Yalansavar editörlerinden ve HBT yayın kurulu üyelerindendir. "Safsatalar" ve "Astrolojinin Bilimle İmtihanı" kitaplarının yazarıdır. Ödüllü bilimkurgu öyküleri, bilimkurgu romanları ve çeşitli alanlarda çevirileri bulunur.

Bir Cevap Yazın